Главна / Друштво / Вулин положио венце у знак сећања на полицајце који су изгубили живот на дужности

Вулин положио венце у знак сећања на полицајце који су изгубили живот на дужности

Министар унутрашњих послова Александар Вулин положио је у Београду венац на спомен-обележје у знак сећања на полицијске службенике који су жртвовали своје животе вршећи службену дужност, зарад мира и безбедности Србије, наводи се у саопштењу МУП-а.

“Србија памти своје хероје. Заслужили су наше захвално сећање, а њихове породице бригу и пажњу. Историја Србије је историја борбе за слободу”, нагласио је министар Вулин.

Како је истакао, због тога је “посебно поносан што ће у ешелонима на централној манифестацији прославе Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције по први пут присуствовати деца и сродници страдалих и рањених припадника, који су кренули стазама својих родитеља”.

Додаје се да су у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције државни секретар Бојан Јоцић и помоћник министра и начелник Сектора положили су венац на спомен – плочу првом министру полиције – војводи Јакову Ненандовићу, док су командант Жандармерије Дејан Луковић и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић положили венце на спомен-обележје на Чукур чесми.

Како се наводи, начелник Полицијске управе у Ваљеву Влада Јеринић положио је венац на споменик Јакову Ненадовићу у Бранковини, док су на споменик жандарму са Чукур чесме Ивку Прокићу венце положили помоћник команданта Жандармерије Срђан Радисављевић и помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Владимир Поповић.

Вулин присуствовао сечењу славског колача 

У саопштењу се наводи да је министар Александар Вулин присуствовао је раније данас обележавању славе Министарства унутрашњих послова Свете Тројице и сечењу славског колача у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду.

Министар Вулин је свим припадницима полиције пожелео срећну славу и додао да је полиција увек уз свој народ.

“Грађани Србије увек и у сваком тренутку морају да осете сигурност, снагу и поверење да ће свако зло заиста и бити побеђено”, истакао је министар Вулин.

Извор: РТС

Check Also

Обележен Међународни дан младих у Грачаници

У оквиру обележавања Међународног дана младих у Грачаници било је речи о најактуелнијим проблемима младих …