Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Забранити министру спорта да посети децу антицивилизацијско дивљаштво

Петковић: Забранити министру спорта да посети децу антицивилизацијско дивљаштво

Привремене власти у Приштини ноћас су после поноћи послале обавештење да забрањују улазак на територију Косова и Метохије, министру омладине и спорта Вањи Удовичићу, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

Министар Удовичић је данас требало да на Приштинском Универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици разговара са младима и подели им стипендије и потом обиђе Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку, али су власти привремених инситуција у Приштини без икаквог повода и образложења забраниле његову посету, наводи Петковић у саопштењу.

Његов боравак на КиМ уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе, додаје Петковић, “Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине”.

“Најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара. Забранити министру спорта да посети децу није само покушај да му се онемогући да обавља свој посао, већ и антицивилизацијско дивљаштво усмерено ка младима. Упркос томе, све ове баријере и забране неће нас спречити да наставимо да помажемо нашем народу у јужној покрајини и још снажније и одлучније ћемо се залагати да градимо сигурнију и бољу будућност за њихов останак и опстанак на Косову и Метохи”, наводи Петковић.

Посета министру Удовичићу најављена је у складу са свим процедурама Споразума о званичним посетама и на време. “О овом, још једном у низу, бахатом понашању Приштине, која крши све споразуме, обавестићемо и све надлежне међународне инститиције”, закључује Петковић.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …