Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Приштинске власти желе да укину сваку институционалну везу Срба са КиМ са органима власти у Београду

Вулин: Приштинске власти желе да укину сваку институционалну везу Срба са КиМ са органима власти у Београду

Свака веза између Владе Републике Србије и Срба на КиМ ће увек бити саботирана и бити онемогућена од стране Приштине, али то неће прекинути везу између нашег народа и наше владе, изјавио је за ТВ Мост министар унутрашњих послова Александар Вулин поводом забране уласка на КиМ министру спорта Вањи Удовичићу.   

Подсећајући и на недавно забрањен улазак министарки за рад запошљавање, борачка и социјална питања Дарији Кисић Тепавчевић и верницима из централне Србије, Вулин каже да они не бирају зашто нешто бране, него само да бране.

“Неће то наравно прекинути везу између нашег народа и наше владе, нити то може, али то говори о њиховој потреби да се укине свака институционална веза Срба са простора КиМ са органима власти у Београду. Они би да укину сећање, они би да пониште сећање, знате оном коме сметају мртви Срби, њему сметају и живи Срби. Онај ко хоће да сломи нечији гроб, крст нечијег оца и нечије мајке, да не дозволи унучету да дође да пољуби гроб своје баке и свог деде, тај хоће да њих нема, да се никад не вратимо. Није случајно што су кроз историју проверавали гробља, јер тамо где нема гробова, где нема сећања, нема ни потомака, неће се нико вратити. Наравно да им то неће успети”, каже Вулин.

Очекује да ће се дијалог Београда и Приштине наставити. Како истиче, мора га бити.

“Цео свет се 2012. године заверио, уротио да Срби дођу за преговарачки сто, а сада читав свет мора да натера њих да преговарају са нама. Изгледа та њихова прича о независности не иде како су мислили да ће ићи и преговори за које су мислили да ће бити само формализовање признања Косова не иду како су замислили. Нису рачунали да ће Вућић водити те преговоре”, истиче Вулин.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …