Главна / Политика / Дачић и Фабрици о седници о КИМ, међустраначком дијалогу

Дачић и Фабрици о седници о КИМ, међустраначком дијалогу

Председник Народне скупштине Ивица Дачић разговарао је данас са шефом Длегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем о тренутним активностима нардоне Скупштине и информисао га да ће 22. јуна бити одржана посебна седница Народне скупштине на којој ће председник Републике Александар Вучић информисати посланике о дијалогу Београда и Приштине.

У саопштењу прес службе Народне скупштине наводи се да је Дачић Фабриција обавестио и о међустраначком дијалогу и плановима за његов наставак, као и о разговорима са политичким партијама које нису желеле учешће странаца у дијалогу.

Током састанка Фабрици је оценио важном предстојећу посету председника Народне скупштине Бриселу, а саговорници су се сложили да треба уложити додатне напоре на интензивирању сарадње између Европског парламента и Народне скупштине.

Иначе, Дачић ће учествовати, на позив председника Европског парламента Давида Сасолија, на Другом самиту председника Европског парламента и парламената Западног Балкана, који ће бити одржан 28. јуна 2021.године у Бриселу.

Извор: Танјуг

Check Also

Мали: Разговори о КиМ најважнији фактор за политику и економску политику

Косово и Метохија су највећи изазов и за политику и економску политику Србије, а разговори …