Главна / Друштво / У Добротину на дан сеоске славе одржан турнир у малом фудбалу

У Добротину на дан сеоске славе одржан турнир у малом фудбалу

У Добротину, једном од неколико српских села у општини Липљан, који прослављају празник Свете Тројице на Духовски уторак је сеоска слава, која се обележава и пригодним спортским манифестацијама. На иницијативу младих ове године поново је организован турнир у малом фудбалу уз учешће бројних екипа из многих места са Косова и Метохије.

„ Ја сам са својим братом одлучила да организујем и спонзоришем овај једнодневни фудбалски турнир. На моје велико задовољство пријављено је више од 15 екипа и мислим да је ово прави тренутак да се посветимо здравом животу и спорту јер смо последњих годину и по дана сви живели под посебним мерама. Данас смо одлучили да се сви мало дружимо и опустимо“, истакла је организатор турнира  Јелена Стојановић и додала да је турнир такмичарског карактера и победнике очекују вредне награде.

„Увидели смо да један овакав догађај има велики значај у малим местима као што је ово наше. Очекујемо да ће ово имати позитиван ефекат на све, инаомладину и на старију популацију“, казао је један од организатора турнира Небојша Рашић, који је истакао да је у целој причи дружење најбитније.

Очекивања учесника су да турнир постане традиција, а организатори су најавили и по први пут одржавање меморијалног турнира у знак сећања на Бојана Стојановића.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …