Главна / Политика / Вучић и Примаков: Духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима

Вучић и Примаков: Духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас руководиоца Россотрудничества, руске Федералне агенције за послове ЗНД, сународнике у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Јевгенија Примакова, са којим је разговарао о културној, научној и образовној сарадњи двеју земаља, али и о свеукупним билатералним односима Србије и Русије.

Председник Вучић и Примаков су се сагласили да су духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима, као и да свака посета неког од руских званичника додатно оснажи нашу сарадњу. Зато су овом приликом размотрили предлоге за ширење културне сарадње, попут редовне размене изложби и гостовања позоришних и оперских представа, као и за сарадњу на пољу образовања, која подразумева и редовну размену студентских стипендија, уз повећање њиховог броја.

Председник Вучић је изразио захвалност руској држави и председнику Путину, као и руским уметницима за помоћ у унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду. Такође је истакнута важност подршке коју руска страна изражава за очување и заштиту српској културној и верској баштини на Косову и Метохији у УНЕСКО и другим међународном форумима.

Двојица саговорника су размотрили и ситуацију у региону Западног Балкана.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Ангела Меркел данас у посети Србији

Немачка канцеларка Ангела Меркел, непосредно пред окончање канцеларског мандата, долази у посету Србији, где ће …