Главна / Вести / Косово и Метохија / Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу се напади на српски народ који живи на територији Косова и Метохије јужно од Ибра, које је нажалост познато по најучесталијим нападима на Србе, саопштава Канцеларија за КиМ.

У овој кући живи шесточлана породица, домаћин Станиша са супругом, ћерком, два сина и снајом.

Они су радили у пољу када се пљачка догодила, а по повратку затекли су преметачину у кући и уочили да је украдена одређена количина новца.

О овом инциденту обавестили су косовску полицију, али не гаје наду да ће починиоци бити ухваћени, јер немају поверења у ту институцију.

Најновији инцидент унео је додатни немир у породицу Станојевића, али и међу српско становништво у Бабином Mосту, посебно пар дана пред обележавање Видовдана.

Ово је 66. инцидент од почетка ове године који се догодио на Косову и Метохији, а чија су мета Срби, њихова имовина, цркве, домови здравља, школе…

Канцеларија за Косово и Метохију обавестиће о овом инциденту међународне представнике и захтевамо од надлежних органа да хитно реагују и починиоце овог али и свих осталих нерасветљених инцидената изведу пред лице правде.

“Јасно је да се српски народ јужно од Ибра налази под константном репресијом албанских изгредника због чега очекујемо од надлежних институција и међународне заједнице да се без одлагања заустави талас насиља над српским народом и њиховом имовином на Космету и напади на Србе најозбиљније схвате, како би се њихова безбедност повећала”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Извор:РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

“Ђедов Сабор” у Осојану у знак сећања на митрополита Амфилохија

Поводом двадесет година од почетка повратка расељених и избеглих Срба у Осојане, Епархија рашко-призренска и …