Главна / Вести / Косово и Метохија / На Приштинском универзитету промовисано 15 доктора наука

На Приштинском универзитету промовисано 15 доктора наука

Поводом предстојећег Видовдана – Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, данас је у Ректорату ове високошколске установе, у звање доктора наука, промовисано петнаест кандидата.

„Изузетно смо поносни јер смо успели да достигнемо ниво резервисан само за оне који не одустају“, рекао је у свом обраћању ректор  проф. др Здравко Витошевић.

Ректор је подвукао да је Универзитет поносан на успех кандидата јер се до њега дошло како је рекао „упркос, а не захваљујући околностима“.

„С обзиром да се систем вредности друштва урушава обезвређујући учење, континуирано образовање и усавршавање остало је као животно опредељење“, нагласио је Витошевић и честитајући кандидатима, пожелео им да и даље чврсто корачају и да на путу стицања нових знања достигну неслућене домете у пространству науке, образовања и културе.

У звање доктора наука данас је између осталих промовисан и др Марко Стевановић из Звечана, асистент на Медицинском факултету, одсек Стоматологија.

„Велика је част докторирати на нашем универзитету, а поготово бити промовисан баш поводом Видовдана, Дана универзитета. Могу да кажем да је ово посебан дан у мом животу. То је дан који ће остати урезан у сећање јер сам постигао велики успех и то баш овде, на нашем Косову и Метохији“, рекао је Стевановић.

Јована Милошевић из Косовске Митровице, асистент на Медицинском факултету, у докторској дисертацији се бавила веома важном темом здравственог стања људи у српским срединама на Косову и Метохији. Истраживање је трајало шест година.

„Велика је част и задовољство бити доктор наука и бити данас на овом месту. Узимајући у обзир нашу ситуацију на Косову и Метохији  где живим, био је то велики изазов. Шест година мукотрпног рада, прикупљања података, истраживања, све то да буде онако како треба, да то буде на квалитетном нивоу и да може да користи  нашој држави, заиста је све то част и задовољство“, каже Милошевић.

Поред Медицинског факултета, нове докторе наука од данас имају и Филозофски факултет и Факултет за спорт и физичко васпитање.

Програм обележавања Дана универзитета, наставиће се сутра, када ће у просторијама Ректората, професорима ове високошколске установе, бити уручени кључеви станова.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …