Главна / Култура / У Грачаници промовисано ново издање “Стремљења”

У Грачаници промовисано ново издање “Стремљења”

Иза “Стремљења” које у издању Панораме-Јединство постоји већ шест деценија, стоји рад, дуга и богата традиција и национална одговорност чувања језика и писма. То су одлике књижевног часописа, чије је најновије издање и ове године промовисано у оквиру Видовданских свечаности.

” Све док се на Косову и Метохији говори Српски, чита и пише ћирилична књига наш народ овде има будућност. на том путу, и у борби за очување језика, писма, културе и идентитета уопште, света је мисија Јединства”, истакла је Рада Комазец, главни и одговорни уредник НИЈП Панорама.

“Сама чињеница да часопос “Стремљења” траје шест деценија говори о његовом значају, дуговечности, препознатљивости и виталности, а рекао бих и младости”, рекао је Радомир Стојановић, сарадник часописа Стремљења.

Поред промиције Стрмљења између два Видовдана, издавачка кућа Панорама-Јединство представила је и три нове књиге “Душа дома” Радомира Стојановића, “Литијска благодет” Ранка Ђиновића и монографију Наташе Станковић Симић “Приштина кроз векове”.

“Све три књиге у себи садрже нешто задужбинарско, потребу да се потомству остави истина и садржај који ће имати значаја за будућа покољења”, казала је Милица Лилић Јефтимијевић, књижевни критичар.

Због короне одложено, књижевно вече уприличено је уручењем  годишње награде Јединства за храбро извештавање “Мирко Чупиш” за прошлу годину. Добитници су дописници Вечерњих новости из Црне Горе Милутин Секуловић и Велиша Тадић.

Check Also

Дом културе „Грачаница“  организује пројекцију документарно-играног филма „Бонтон у позоришту”

Дом културе „Грачаница“  позива на пројекцију документарно-играног филма „Бонтон у позоришту” који су снимили и …