Главна / Вести / Косово и Метохија / Порука мештана после пљачке у Бабином Мосту: Ту смо, тешко јесте али остајемо овде

Порука мештана после пљачке у Бабином Мосту: Ту смо, тешко јесте али остајемо овде

Још један у низу инцидената, са циљем застрашивања Срба јужно од Ибра. На мети пљачкаша овога пута нашла се породица Станојевић у Бабином Мосту. Док су јуче укућани радили на њиви, из куће је украдено 1500 евра и накит.

Када су се увече вратили са њиве кући, која се налази у центру Бабиног Моста, Станојевић су имали шта да виде, разбацане ствари по собама, украден новац и накит.

Станиша Станојевић каже да не постоји кутија коју нису отворили, додаје да динаре нису узели. Он је пљачкашима поручио да село неће напустити а они нека пљачкају колико хоће.

Ово је још један од инцидената који се догодио у овом селу, циљ је један заплашити Србе. Мештани овог села су, без обзира на све, одлучни да овде остану.

Мештанин Бабиног Моста Витомир Петровић каже да се непријатности дешавају али они неће напустити село.

“Ту смо, немамо куд, тешко јесте али остајемо овде. Боли то што је породици Станојевић нанета штета, али боли и то што нема сигурности на свом вековном имању. Волео бих да ме неко из привремених институција у Приштини демантује и коначно пронађе починиоце, небитно које националности. Ми небисмо могли да издржимо овде без помоћи Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, јер кроз инвестиције које нам дају олакшавају нам живот на Косову и Метохији”, рекао је Витомир Петровић.

У Бабином Мосту до 1999. године живело је 1 100 Срба, сада их је 780, охрабрује чињеница да у овдашњој основној школи има 100 ђака.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …