Главна / Политика / Вучић: Пристојна Србија се не плаши батинаша
RGLAVA VUCIC FABRIKA

Вучић: Пристојна Србија се не плаши батинаша

Председник Александар Вучић изјавио је да се јуче у Председништву, када су се појавили функционери Народне странке, није десило “бог зна шта важно”, да су они викали и вређали га, али да он не жели да учествује у таквим причама, и истакао да би опет исто поступио, али не зато што је то неко херојско дело, већ да би показао да се пристојна Србија не плаши батинаша.

 “Нисам журио, нити хтео да објашњавам то што се десило, јер не сматрам да је било бог зна шта важно… За мене је проблем нешто друго, то када премијерки кажете ”глупачо покварена”, ”олошу”… не зато што је премијерка, већ зато што то не сме дами да се говори, а у јавном дискурсу никоме”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Рудној Глави.

Подсетио је да је он реаговао на најаве из опозиције, како ће некога да стрпају у затвор или да склањају, јер другачије мисли.

“На то сам реаговао, али не да ћемо ми некога да бијемо, јер смо против сваког насиља, већ сам рекао – дођите мени да урадите, а не другима, јер ја нећу да се кријем, мој посао је да будем испред нападнутог народа”, рекао је Вучић.

Додао је да не жели да учествује у причама у стилу “учитељице он је мени рекао ово или оно…”, јер је са тим завршио у осмом разреду основне школе.

“Они су викали, вређали, њих петорица, ја сам. Не можете да имате енегерије и могућности да вичете колико њих петорица. Не мислим да је страшно, они мене ничим нису угрозили, то што су викали, то је политички перформанс, на томе немам шта да им замерим”, рекао је Вучић.

Истакао је да им замера што угрожавају будућност Србије, што немају програм, прете људима који другачије мисле, који воле земљу и бољитак виде у својој земљи.

“Питао сам се јесам ли погрешио или не, али опет бих исто урадио. Не зато што је то херојско дело, већ је неко морао да покаже да се нормална и пристојна Србија не плаши батинаша, оних који прете и да постоји неко ко ће да им стане на пут”, рекао је Вучић.

То је, понавља, био политички перформанс, а да ли је био и успешан, рећи ће грађани на изборима.

“А, да кукам и плачем и додајем три на карте не пада ми на памет, нема смисла. Следећи пут да дођу, опет бих сишао, само мање узбуђен због свега што су говорили, позвао их на кафу… Али не видим да је био бог зна какав проблем, али можда њима одговара да себе мало подижу у јавности”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Министар Вучевић са амбасадором Француске Кошаром о сарадњи и европском путу Србије

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Француске Пјером …