Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелник Братислав Николић осудио спречавање планинара да се пењу на Шар планину

Градоначелник Братислав Николић осудио спречавање планинара да се пењу на Шар планину

Забрана пењања планинарима који су дошли из свих крајева Србије, на највиши врх Шар планине Љуботен је чин за сваку осуду и ја се као градоначелник Општине Штрпце, која је пример мултиетничности и суживота на Косову најоштрије противим једној оваквој одлуци, ма од кога она долазила, казао је градоначелник Општине Штрпце Братислав Николић, поводом јутрошњег немилог догађаја.
”Успон на врх Љуботен на Шар планини је тредиционалан догађај који се организује сваке године. Из године у годину је све више планинара који учествују и пењању. Нејасно је како и због чега се баш сада забрањује нешто што апсолутно ни у каквом смислу не може да нашкоди никоме, већ може само да допринесе да Шар планина и општина Штрпце буду места на којима се промовише спорт, лепи догађаји и нешто што треба да буде корисно за читаво Косово а не само за нашу општину. Ако има било каквих проблема да се свима онима који су дошли да осете чари пењања на Шар планини, омогући да то и остваре, можемо да их решимо заједно јер ово није начин на који може било шта добро да се постигне”, рекао је градоначелник Николић.
Апеловао је на све који могу да помогну у решавању проблема то и учине, како би се намера оних који су дошли да уживају у приороди и чарима које ова планина пружа то и омогућило.
”Молим и представнике Међународне заједнице да се активно укључе и помогну у решавању проблема, јер је Шар планина и општина Штрпце била место добродошлице свима онима који је заједно са нама чине лепшом.”, закључио је градоначелник Николић.
Извор: РТВ Грачаница, сопштење

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …