Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић на КиМ за Видовдан

Петковић на КиМ за Видовдан

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић, поводом Видовдана, боравиће у дводневној посети Косову и Метохији, 27. и 28. јуна.

Првог дана посете, у недељу, 27. јуна, Петковић ће у 12 сати започети обилазак Звечена и при томе ће разговарати са мештанима ове општине на северу Косова и Метохије. Обилазак Звечана директор ћe започети од зграде Oпштине (ул. Краља Милутина бр. 5), а након шетње Звечаном, предвиђене су изјаве за медије директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Око 18 сати, Петковић ће у Грачаници, у порти манастира Грачаница, дочекати Његову Светост Патријарха српског, господина Порфирија, а потом ће од 20 сати присуствовати манифестацији „Видовданско песничко бденије“

Другог дана посете Косову и Метохији, у понедељак, 28. јуна, на Видовдан, у 8:30 сати, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић присуствоваће Светој архијерејској Литургији у манастиру Грачаница, коју ће служити Његова Светост, Патријарх српски, господин Порфирије.

Након Литургије, предвиђене су изјаве за медије, а потом ће у порти манастира бити додељене медаље „Мајка девет Југовића“.

У 13 сати, у Косовској Митровици, у амфитеатру Факултета техничких наука, Петковић ће присуствовати и обратити се на Свечаној видовданској академији.

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …