Главна / Вести / Косово и Метохија / Витошевић: Захваљујући држави и Канцеларији за КиМ најбољи млади стручњаци остаће на Косову

Витошевић: Захваљујући држави и Канцеларији за КиМ најбољи млади стручњаци остаће на Косову

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици доделио је данас 16 станова својим најистакнутијим радницима, младим кадровима који су запослени на факултетима под окриљем ове образовне установе.

Ректор ПУ са привременим седиштем у Косовској Митровици проф. др Здравко Витошевић истакао је да се на овом примеру огледа озбиљност једне државе која је увек спремна да помогне младим стручним кадровима у њиховом збрињавању и останку на КиМ.

„Наша институција уз помоћ државе Србије и Канцеларије за КиМ обезбедила је средства за изградњу 16 станова у које ће се уселити наши најбољи сарадници односно млади доценти. Овим обезбеђујемо извесност за наше даље функционисање и постојање јер као што знате само најбољи остају на нашем универзитету. На овај начин њихове породице и они остаће на просторима КиМ. Универзитет је овим чином јачи за 16 српских породица“, рекао је Витошевић.

Ивана Илић која је добила стан каже да је ово посебан дан за њу и за њену породицу.

„Данас сам решила за себе и за своју породицу једно од најважнијих животних питања, а то је одговарајући стамбени простор. Дугујем велику захвалност универзитету у Приштини, мом медицинском факултету где радим као асистент и наравно ректору Здравку Витошевићу“, рекла је Илић.

Професор на Медицинском факултету Бранислав Ђерковић који је отац петоро деце истиче да је овај стан добродошао његовој породици која је добила кров над главом.

„Захваљујем се Универзитету, држави Србији на настојању да нас младе кадрове задржи овде на Косову и Метохији, не могу да искажем колико сам одушевљен и захвалан на свему што су учинили за нас“, каже Ђерковић.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …