Главна / Друштво / Вучић обишао атлетску стазу у Смедеревској тврђави

Вучић обишао атлетску стазу у Смедеревској тврђави

Председник Александар Вучић обишао је данас несвакидашњу атлетску стазу унутар зидина средњевековне Смедеревске тврђаве и атлетичаре који се такмиче на 74. Балканијади.

Вучић је стазу обишао са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, председником Српског атлетског савеза Веселином Јевросимовићем, директором Савеза Слободаном Бранковићем, председником Европске атлетике Добромиром Карамариновим, градоначелником Јованом Бечом.

Председнике је поручио да ће држава помоћи тај спорт и направити све што још буде потребно за атлетику.

Србија сада има више од 20 атлетских стадиона у Србији и 10-ак јуниора који су међу најталентованијим на свету, рекли су челници Савеза председнику.

Вучић је казао да држава има новац за помоћ спорту и додао да су из буџета обезбеђена “22 милиона од укупно 30 за ту стазу, док је град Смедерево дао пет милиона и остатак Атлетски савез”.

Председник је рекао да је изграђено више атлетских стаза претходних година, али да нико неће то да призна да се сада више гради него икада пре.

“Колико год да је добро и боље неће нико то да каже, као и када питате људе када су биле веће плате и пензије… па никад. Никада нисмо више градили. Упркос корони немамо проблема са финансијама”, нагласио је Вучић.

Каже да 2016. године ноћима није могао да спава тражећи стратешког партнера за Железару, која је имала месечне губитке од 10 до 12 милиона долара.

Кинески ХБИС је преузео Железару у Смедереву и успео је, након великих губитака 2019. године да се врати на велика врата 2020. године.

“Држе нам сад пола Смедерева, није ту само реч о 5.200 људи који раде у Железари, већ су они и први извозник у земљи пошто су претекли Зиђин, а још 20.000 људи ради индикретно захваљујући Железари.

Велико хвала, не би успели да није било помоћ председника Си Ðинпинга, поручио је Вучић и додао да је Си заслужио најлепше дочеке у нашој земљи, као и да ће пробати кинеског председника да доведе у Смедерево.

И да му кажемо – велико хвала, додао је Вучић.

“Види се живот и напредак у Смедереву, као и у Бору”, казао је Вучић и додао да захваљујући кинеском Зиђингу млади узимају стамбене кредита у Бору и да је поскупо стамбени квадрат, као и да ће у Зиђину просечна плата врло брзо бити 100.000 динара.

Иначе, Смедерево је овог викенда домаћин 74. Атлетског првенства Балкана.

У комплетну реконструкцију атлетске стазе са тартан подлогом средства су уложили Српски атлетски савез, Министарство омладине и спорта, као и Град Смедерево.

Извор: Танјуг

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …