Главна / Вести / Косово и Метохија / Комеморација и Шаховски турнир у знак сећања на Светозара Свету Влаховића

Комеморација и Шаховски турнир у знак сећања на Светозара Свету Влаховића

У Дому културе Грачаница данас је одржана комеморација поводом смрти Светозара Свете Влаховића, дугогодишњег директора НИЈП Панорама- Јединство, као  и први меморијални шаховски турнир са његовим именом.

Комеморација је одржана после шест месеци због коронавируса коме је Влаховић и подлегао, али не и случајно у Грачаници и у очи Видовдана.

Вршилац дужности НИЈП Панорама-Јединство Рада Комазец рекла је да, колико год да је тужна због сећања на Свету, толико је и радује што се Грачаница, коју је Света неизмерно волео и људи у њој данас сећју на њега.

“Света је често говорио, све док је Срба у Грачаници, Штрпцу и Косовском Поморављу, у Метохији и на северу , не могу да нам отму Косово и Метохију”, казала је Комазец.

Новинар и дугогодишњи директор НИЈП Панорама- Јединство био је и шаховски велемајстор. У знак сећања у Грачаници је одржан меморијални шаховски турнир који носи име Светозара Свете Влаховића.

Учесник турнира интернационални мајстор Зоран Новоселски каже да је  Света  био његов велики пријатељ и да је кад су му јавили био  спреман  одмах да дође и узме учешће.

“Света и ја смо дуго година сарађивали и дружили се и за шаховском таблом, али и на шаховским форумима Шаховског Савеза Србије и  КиМ и зато ми је веома драго да сам узео учешће на овом турниру посвећеном управо мом великом пријатељу”, казао је Новоселски.

Меморијални шаховски турнир који носи име Свете Влаховића одржаваће се и убудуће у оквиру програма Видовданских свечаности.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …