Главна / Вести / Косово и Метохија / Јована Анђелковић из Добротина изабрана за “Најлепшу Косовку девојку”

Јована Анђелковић из Добротина изабрана за “Најлепшу Косовку девојку”

У присуству владике Теодосија, локалних званичника, гостију из региона и других градова наше земље, као и неколико стотина грађана са Косова и Метохије вечерас је у порти манастира Грачаница изабрана најлепша Косовка девојка за 2021. годину. Почасну титулу ове године понела је Јована Анђелковић из села Добротин  у општини Липљан. За прву пратиљу изабрана је Миљана Миленковић из Преоца, а место друге пратиље жири је доделио Миони Радуловић из Лешка.

“Нисам очекивала победу и врло сам узбуђена. Конкуренција је била јака,  све девојке су биле прелепе”, истакла је овогодишња победница и додала да је ова победа училина пресрећном.

За титулу “Најлепша Косовка девојка” ове године такмичило се 12 девојака, а одлуку  о томе која је најлепша донео је петочлани жири у саставу Јасмина Стевановић, секретарица Секретаријата за друштвене делетности  градске управе Суботица, Наташа Минаковић, директорица за финансије Јавног предузећа Термоелектране Косово – Обилић, Бранкица Нићић, директорица Одељења за образовање и културу општине Грачаница, Небојша Марковић, члан градског већа Скупштине Града Приштине и Циле Митић, шеф уметничког сектора Ансамбла „Венац“, историчар и редитељ.

“Жири је заиста имао тежак задатак, јер су све девојке биле прелепе. То је природна лепота која извире из њих и било је врло тешко одлучити се. Морам да кажем да нисмо погрешили и да смо изабрали најлепшу, али су све девојке победнице јер имају посебну лепоту и у себи носе нешто изнутра што је свима нама видљиво, као и њихова одлучност и жеља да победе, а и традиција коју негују носећи ношње”, истакла је председница жирија Јасмина Стевановић исказујући задовољство је вечерас у Грачаници део једне велике манифестације.

Вечерашњу манифестацију увеличали су  бројни вокални солисти, ученици музичке школе „Стеван Мокрањац“ , КУД „Копаоник“ из Лепосавића и национални ансамл „Венац“ који је чувар косовске традиције.

Избор Косовке девојке је културна манифестација од изузетног и националног значаја за очување традиционалних вредности на простору Косова и Метохије.

Организатор манифестације је Дом културе „Грачаница“, а покровитељ Канцелерија за КиМ Владе РС. Манифестацију су помогли Скупштина Града Приштине, Општина Грачаница, Jавно предузећe и Синдикат Површински копови и ЈП  и Синдикат Термоелектране Косово – Обилић.

 

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …