Главна / Друштво / Поповић угостио  делегацију града Суботице

Поповић угостио  делегацију града Суботице

Председник општине Грачаница Срђан Поповић угостио је данас делегацију града Суботице која у оквиру Видовданских свечаности борави у Грачаници.

Поповић и директорица општинског Одељења образовања Бранкица Нићић са Пајицом Башићем председником Актива основних школа, Николом Матковић председником актива средњих школа и Јасмином Стевановић из Суботице, разговарали су о досадашњој сарадњи као и о плановима за њено унапређење.

„Видовдан је велики дан за све Србе у целој Србији а поготову за нас овде. Леп је осећај када имате пуно пријатеља а за нас је данас посебан дан јер можемо да угостимо наше пријатеље из града Суботице који су нама више пута излазили у сусрет јер смо са овим градом изградили братске односе. Скопили смо договор о братимљењу наших школа и то показје да докле год имамо омладину и децу да имамо будућност“, рекао је Поповић.

Јасмина Стевановић секретар Секретаријата за друштвене делетности градске управе Суботица већ годинама уназад долази у Грачаницу током Видовдана.

„ Кад дођемо овде осећамо се као да смо кући. Наша сарадња је до сада била углавном у области образовања и културе али ми желимо да проширимо ту сарадњу. Већ смо повезани кроз разне културне пројекте и домаћини смо ваше деце код нас у Суботице. Желимо да та сарадња не буде само протоколарна него и функционална током целе године. Срце нам је пуно што можемо да будемо са вама овде на овај велики дан“, казала је Стевановић.

Делегација града Суботице присуствоваће вечерас Видовданском песничком причешћу у Манстирској порти као и Видовданској литургији сутра 28. јуна.

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …