Главна / Друштво / Скупштина града Приштина свечаном Видовданском седницом обележила свој дан

Скупштина града Приштина свечаном Видовданском седницом обележила свој дан

Поводом обележавања Видовдана и Косовске битке, данас је у великој сали Дома културе у Грачаници химном Боже Правде почела  свечана седница којом је скупштина града Приштина заједно са општином Грачаница обележила празник Видовдан уз подсећање на велики датум.

“Видовдан није само симбол сећања, он је наша снага да не заборавимо жртве, да сачувамо и градимо домове, и дамо шансу сваком младом човеку, да као зеницу ока чувамо наше школе,

здравствене установе, обнављамо наше светиње и боримо се за очување језика и културе. Без мача данас, голоруки улазимо у те борбе у којој нам је највећа снага као и увек кроз векове да  наша Србија којој је Косово и Метохија увек на листи политичких приоритета а узданица сваком Србину да овде може остати и опстати је политика и посвећеност председника Александра Вучића ”, рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

“Данас је свечана седница у част Видовдана,данас је и празник скупштине града Приштине , али и празник свих наших браћа и сестара широм света оних у благостању, али и прогнаних и неправедно утамничених, празник је и наших браћа у Црној Гори који и даље са задивљујућом одлучношћу часно бране светиње, Видовдан празник је  и наше браће у Републици Српској и широм света. Нека је вечна слава косовским јунацима,зхвалност ћемо им рећи својим делима” , истакла је Бранкица Костић, директорица Народне библиотеке у Грачаници.

На свечаној Видовданској седници уприличен је и пригодан програм у извођењу наставника и ученика средње музичке школе Стеван Мокрањац.

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …