Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана четврта седница СО Грачаница

Одржана четврта седница СО Грачаница

Одборници Скупштине општине Грачаница на четвртој редовној седници овогодишњег заседања, на предлог одељења за буџет и финансије, усвојили су средњорочни оквир буџета општине од 2022. до 2024. године у висини од 22 милиона евра.

” Ово је прва фаза, односно усвојен је средњорочни буџет који смо дужни да Министарству за финансије предамо до 30. јуна. У дужности смо да буџет усвојимо и предамо Министарству за финансије до 30. септембра за период од 2022 -2024. године”, рекао је Славиша Ничић, директор одељења за буџет и финансије општине Грачаница.

Општина Грачаница је због пописа становништва поприлично ускраћена у висини средстава, Ничић истиче да ће након одржаног пописа 2022. године та средства бити ревидирана у зависности од броја пописаних становника.

“По формули по којој се додељује буџет, 89 одсто буџета добија се по броју становника, 6 одсто по величини територије, 3 одсто где постоје мањинске заједнице и 2 одсто где мањинске заједнице чине већински део становништва. По мојој процени општина Грачиница ускраћена је бар за 1/3 буџета”, истакао је Славиша Ничић.

Одборници Скупштине општине Грачаница на четвртој редовној седници заседања донели су и низ других одлука и усвојили више извештаја из своје надлежности.

 

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …