Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић амбасадорки Шведске пренео забринутост због захтева за протеривање повратнице у Ђаковици

Ракић амбасадорки Шведске пренео забринутост због захтева за протеривање повратнице у Ђаковици

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, састао се данас са амбасадорком Шведске на Косову Кaрин Хернмарк, и с њом разговарао о безбедносној ситуацији у повратничким срединама и политичкој ситуацији на Косову.

Изнео је посебну забринутост поводом последњих дешавања у Ђаковици и захтева за поновним протеривањем једине повратнице у овом граду, Драгице Гашић.

Министар Ракић је истакао да су последња дешавања у Ђаковици лоша порука свим расељенима и казао да представници међународних институција и организација на Косову морају хитно да се укључе у решавање овог проблема. Замолио је да у оквиру својих могућности помогне у превазилажењу веома тешке ситуације.

Током састанка је такоће речено да Шведска треба да послужи као пример када је у питању заштита људских права и да се институције на Косову морају више и искреније залагати за унапређењe процеса повратка.

Министар Ракић је амбасадорки Хернмарк захвалио на конструктивном разговору и изразио уверење да ће сарадња Министарства за заједнице и повратак и Амбасаде Шведске на Косову и у будућности бити на завидном нивоу.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …