Главна / Друштво / Саветовалиште за дијабетес ДЗ Грачаница организује акцију бесплатног мерења шећера у крви и крвног притиска

Саветовалиште за дијабетес ДЗ Грачаница организује акцију бесплатног мерења шећера у крви и крвног притиска

Саветовалиште за дијабетес и хипертензију при Дому здравља Грачаница организује акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска.

„Акција ће бити одржана у среду 7. јула у периоду од 8 до 11 часова на платоу испред Дома здравља у Грачаници. То је један вид превентивне акције, а сви наши пацијенти моћи ће да добију и савете који се тичу здраве исхране и здравог начина живота“, истакао је испред Саветовалишта за дијабетес ДЗ Грачаница Владимир Петковић, гостујући у Јутарњем програму.

Он је истакао да је Саветовалиште имало константне контакте са пацијентима и током пандемије вируса Ковид19.

„Наши пацијенти су увек, и током пандемије, у Саветовалишту могли да добију неопходне савете лично уз поштовање прописаних мера а и путем телефона када су имали потребу“, истакао је Петковић.

Саветовалиште планира уколико то епидемијски услови дозволе да у наредном периоду организује стручно предавање на коме ће говорити еминентни стручњаци на пољу дијабетологије.

Петковић, који је и координатор имунизације против Ковида 19 за становништво централног Космета, нагласио да је до сада више од 50% становништва центраног Космета примило вакцнисану. Он је позвао све да се вацинишу и истако да ће се одлазак до пунктова за вакцинацију организовати и током лета.

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …