Главна / Друштво / Вулин: Наша је дужност да се Олуја и мартовски погром не понове
Novi Sad, 30.6.2021. - Centralna manifestacija povodom obelezavanja Dana Zandarmerije je odrzana danas u bazi Odreda Zandarmerije u Novom Sadu. Svecanosti je prisustvovao ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

Вулин: Наша је дужност да се Олуја и мартовски погром не понове

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас на централној манифестацији обележавања Дана Жандармерије у Новом Саду да ће припадници те јединице увек бити први у заштити грађана и да је њихова дужност и дужност сваког Србина да се „Олуја“ и мартовски погром више никада не понове.

„Председник Републике Србије Александар Вучић је рекао у име сваког Србина и у име српске државе – никада се више неће поновити ни Олуја ни мартовски погром и никад више српски народ у колонама избеглица неће напуштати место где је рођен, а да српска држава не буде уз њега. Дужност је сваког припадника државе Србије да те речи живи, учини могућим и зато ако буде требало и тада бићете први“, поручио је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Вулин је као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, у његово име честитао припадницима Жандармерије њихов дан.

Навео је да сви они који су изабрали овај позив и одлучили да у униформи служе својој земљи и народу знају да су изабрали позив који ће бити тежак, захтеван, у коме често неће бити захвалности за оно што раде, али позив који ће их испунити, учинити вреднијим и бољим.

„Двадесет година у историји једног народа није дуг период. Двадесет година у коме се покаже све, какви јесмо, какви треба да будемо, какви смо могли да будемо. Формирани сте у тешко време, у време кад се српска држава повлачила пред силом, неправдом, али и захваљујући кукавичлуку оних који су је водили“, рекао је Вулин.

Он је додао да је у то тешко време Жандармерија ишла тамо где више нико није могао, а некада ни смео да иде.

Командант Жандармерије Дејан Луковић нагласио је да се у строју налази 100 нових припадника ове јединице од којих очекује да ће радом и залагањем оправдати поверење које им је указано и да ће им узор бити најистакнутији и најквалитетнији припадници ове јединице.

„Након 20 година постојања наше јединице, могу одговорно да тврдим да ћете на Жандармерију моћи да се ослоните и у будућности као и увек до сада. Одговорно, максимално професионално наставићемо да обављамо постављене задатке“, поручио је командант Луковић.

Луковић се министру Вулину и руководству Министарства захвалио на разумевању и подршци захваљујући чему ће, како је рекао, бити подигнут ниво опремљености и обучености припадника Жандармерије.

Током свечаног обележавања Дана Жандармерије припадници ове јединице приказали су вештине и способности у борилачким вештинама и извели вежбу савладавања и неутралисања побуне у затвору.

Командант Жандармерије Луковић поводом Дана јединице министру Вулину уручио је скулптуру цара Лазара од ливеног камена, а у знак захвалности за успешну сарадњу доделио је плакете председнику Владе Аутономне Покрајине Војводине Игору Мировићу, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу, првом команданту Жандармерије Горану Радосављевићу.

Извор: Танјуг

Check Also

У Србији регистрована 6.051 новозаражена особа, 56 преминуло

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.051 новозаражених коронавирусом од укупно 19.482 тестираних. …