Главна / Вести / Косово и Метохија / “Српска солидарност” и ове године обезбедила помоћ Србима на КиМ

“Српска солидарност” и ове године обезбедила помоћ Србима на КиМ

Хуманитарна организација “Српска солидарност” за Видовдан је организовала 23. по реду бесплатно хуманитарно ходочасно путовање по Косову и Метохији и том приликом поделила хуманитарну помоћ, обезбеђену видовданском акцијом.

У галерији Дома културе у Грачаници поделили су 20 лаптопова талентованим студентима, средњошколцима и основцима који су се истакли својим радом.

У Грачаници су посетили и болницу и уручили помоћ и униформе медицинским радницима.

Срђан Тасић из Шилова добио је апарат за заваривање са алатима и опремом за покретање сопственне радионице. Помоћ је уручена и манастиру Будисавци.

Бранко Антић из “Српске солидарности” је рекао да организација у протеклих шест година, колико помажу српски народ на КиМ, не би могли успешно да спроведу своје акције, да немају помоћ монаштва, свештенства Рашко-призренске епархије, Канцеларије за Косово и Метохију и општина у српском систему на КиМ.

Током овогодишњег Видовдана активисти “Српске солидарности” били су гости општине Обилић, на позив председника Горана Данчетовића и присутвовали су прослави дана општине и видовданским свечаностима и договарали нове хуманитарне акције.

Извор: РТС

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …