Главна / Политика / Ђурић амбасадор и у Колумбији

Ђурић амбасадор и у Колумбији

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић званично је преузео дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора и у Колумбији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Вашингтону.

На церемонији уприличеној у председничкој Палати Нарињо у Боготи, амбасадор Ђурић предао је акредитивна писма председнику Републике Колумбије Ивану Дукеу, саопштила је Амбасада Србије у САД.

Свечаној цремонији присуствовала је и потпредседница и министарка спољних послова Колумбије Марта Рамирез.

У разговору с Дукеом, Ђурић је изразио задовољство добрим стањем билатералних односа, као и сарадњом у мултилатералним форумима попут Организације америчких држава (ОАД) и Асоцијације држава Кариба.

Ђурић је председнику Дукеу пренео личне поздраве председника Србије Александра Вучића, као и позив да у наредном периоду посети Србију.

“Србија тежи да унапреди дијалог са свим државама Латинске Америке, а Колумбију сматрамо кључним партнером на том путу. Заједнички смо препознали значајан потенцијал за сарадњу на плану пољопривреде, туризма и образовања, те ћемо се у наредном периоду фокусирати на развојне пројекте управо у тим областима”, рекао је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Кад говоре о Србији, као у огледалу виде своју бруку; Преговори нису пропали

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је Србија у посебно тешкој ситуацији пошто се …