Главна / Вести / Косово и Метохија / Младом глумцу Алекси Симићу признање за најбоље глумачко остварење на фестивалу у Кули

Младом глумцу Алекси Симићу признање за најбоље глумачко остварење на фестивалу у Кули

Одлуком жирија публике младом глумцу Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“, Алекси Симићу, јуче је на 62. Фестивалу аматерских позоришта Србије уручено признање за најбоље глумачко остварење у представи „Игра“.

Млади глумци су на сцени Културног центра у Кули извели представу „Игра“ а према мишљењу публике, домаћина и других учесника оставили су снажан утисак.

Домаћин фестивала директор Културног центра Кула Каменко Бертић оценио је да су млади глумци са Косова и Метохије оставили снажан утисак и да је сваки од младих глумаца уложио велики труд у овој представи и посебно издвојио младог глумца Алексу Симића који је у представи играо мачора Шицка.

Наступом деце глумаца из Грачанице био је задовољан редитељ представе Бошко Бошков. „Јако сам задовољан како су се деца снашла у потпуно новим условима на много мањем простору са много мање могућности које нуди сцена у Кули, они су се фантастично снашли сви до једног а то је и публика препознала и наградила је наше младе глумце аплаузом“.

Након одигране представе, млади глумци из Грачанице и представници Дома културе обишли су Ликовну галерију Културног центра Кула, Народну библиотеку Кула и том приликом се упознали са њиховим радом и књижним фондом и видели изложбу под називом „У сусрет музеју“. Директорица Драгана Дурковић уручила им је на поклон књиге, а деца су постала и почасни доживотни чланови библиотеке. Такође, обишли су и Храм Светог Апостола Марка у Кули, где их је угостио и даривао отац Борислав Тошић.

Овогодишњи Фестивал аматерских позоришта Србије 62. по реду окупио је аматерска позоришта из Куле, Лесковца, Бечеја, Београда, Трстеника, Смедеревске Паланке, Пријепоља и Грачанице.

Организатори Фестивала су Савез аматера Србије, Културно просветна заједница општине Кула и Културни центар Кула у чијим просторијама се Фестивал реализује, а домаћин Фестивала је општина Кула.

Одлазак представе „Игра“ на 62. Фестивал аматерских позоришта Србије помогли су Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Општина Грачаница.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: Поштовати и споразум из 2011. и два из 2016.

Директор Kанцеларије за KИМ Петар Петковић изјавио је данас да треба да се поштује споразум …