Главна / Друштво / Српска солидарност, НВО „Ступови“ и Канцеларија за КиМ обезбедили поклоне за Николу Перића из Гојбуље

Српска солидарност, НВО „Ступови“ и Канцеларија за КиМ обезбедили поклоне за Николу Перића из Гојбуље

Хуманитарна организација Српска солидарност обишла је нападнутог српског дечака Николу Перића из Гојбуље код Вучитрн и у знак подршке донела бројне поклоне. Породици Перић обезбеђено је и летовање у Црној Гори.

Српски хуманитарци су Николу посетили у његовом дому уручивши му поклоне које су му припремили. Никола се посебно обрадовао дресу српског кошаркаша Данила Анђушића са потписом играча наше репрезентације али и дресу фудбалског клуба Партизана.

Дечак је добио и нови сребрни ланчић са крстићем који су му албански нападачи отргли и покидали, такође и школски ранац са прибором.   

Оснивач организације Српска солидарност Бранко Антић каже да су породици дечака омогућили летовање  на црногорском приморју у оквиру пројекта Косово је срце нашег срца који заједнички организују Српска солидарност НВО  Ступови из Црне Горе и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије. 

Николу Перића је мучки напала група Албанаца док се враћао из школског дворишта где је играо фудбал са браћом и друговима.  Хулигани су га оборили на земљу, шутирали и покидали ланчић са крстом који је носио око врата.

Извор: Ризница

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …