Главна / Вести / Косово и Метохија / Новости: Драгици не дају ни хлеб да купи

Новости: Драгици не дају ни хлеб да купи

Муке Драгице Гашић, прве Српкиње која је после протеривања са огњишта током сукоба на КиМ решила да се врати у Ђаковицу, не престају, па је шеф оближње пекаре наредио радницима да јој не продају хлеб, пишу Новости.

Када јој није дозвољено да купи векну, са њом је, како је рекла за “Новости”, била и екипа радија Дојче веле који су били шокирани потезом албанског трговца, па су јој поручили да ће о том потезу сазнати читава Немачка.

Гашићева је истакла да никога не провоцира, нити икоме смета, у стану је за који поседује све папире Агенције за имовину.

“Ја никоме ништа нажао нисам учинила и не занима ме да ли се неко слаже са мојом одлуком да живим овде. Ни ја се нисам слагала са тим што сам морала својевремено да избегнем, па ме нико није питао”, истиче и додаје да од куцања на вратима и каменица које бацају комшије Албанци на прозоре често не може да спава.

Око набавке намештаја и беле технике, помогао јој је, како каже, министар Горан Ракић. Сада јој недостају брашно, квасац и сточић. А, још није платила ни казну од 400 евра због непоседовања фискалног рачуна за блиндирана врата, која је желела да угради на стан, али јој локална власт није дозволила.

На питање да ли се плаши и размишља ли да одустане, одговорила је: “Колико сам луда, просто се више и не бојим”.

Пре три дана, локални Албанци оштетили су гуме на аутомобилу њеног пријатеља Вуксана Гојковића, који јој повремено допрема храну и друге потрепштине.

“Био сам код Драгице у стану, а ауто сам паркирао испред зграде. Када сам изашао, схватио сам да су гуме испумпане а предња таблица извучена и преклопљена, остављена на брисаче”, појашњава Вуксан за “Новости” и додаје да га овај инцидент неће обесхрабрити да настави да помаже Драгици.

Поред петиција да јој се забрани долазак кући, напада на њу и све који јој помажу, појавиле су се информације да су се међу невладиним организацијама које се залажу за њено исељење налазе Женска сигурна кућа Ђаковица и Локално омладинско акционо веће, које финансијски подржава Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), чији је један од главних задатака да помогну око повратка расељених.

Извор: Новости

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …