Главна / Вести / Србија / У Београду “српски зид плача” и перформанс Жена у црном

У Београду “српски зид плача” и перформанс Жена у црном

Дан уочи обележавања годишњице злочина у Сребреници, Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ поставило је данас на Тргу Републике у Београду “српски зид плача” са натписом “1992-1993. геноцид над Србима – Сребреница, Кравица, Братунац, Подриње”, док су Жене у црном на Тргу Републике одржале перформанс и развиле транспарент “Сребреница име геноцида”.

Председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Симо Спасић рекао је за Срну да су овим одали почаст српским страдалницима, али и опоменули јавност Србије ‘да је стварни геноцид’ над 3.267 Срба у Подрињу остао у сени наводног геноцида над Бошњацима у Сребреници у јулу 1995. године.

Он каже да породице окупљене у Удружењу никада неће пристати на дискриминацију коју Запад врши према српским жртвама, преноси РТРС.

На почетку перформанса “Жена у црном” на Тргу Републике окупила се и група противника која је окупљенима упутила вербалне провокације, певала патриотске песме и скандирала некадашњим лидерима босанских Срба Ратку Младићу и Радовану Караџићу.

Инцидената није било.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …