Главна / Политика / Вучић са руским амбасадором о билатералној сарадњи
VUCIC BOCANHARCENKO SASTANAK

Вучић са руским амбасадором о билатералној сарадњи

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о темама од обостраног интереса, посебно о билатералној сарадњи.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили напредак радова на изградњи железничке пруге од Старе Пазове до Новог Сада и изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге, те да радови напредују планираном динамиком, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разменили мишљења о низу регионалних и глобалних питања.

Председник Вучић је упознао амбасадора Боцан-Харченка са стањем у дијалогу Београда и Приштине и ставовима Србије пред наставак разговора у понедељак у Бриселу, те је, овом приликом, поновио захвалност за активну подршку Русије територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Двојица саговорника су разговарали и о здравственој ситуацији у Србији и Русији, у вези са пандемијом КОВИД-19, и изразили забринутост због пораста броја случајева, са надом да ће се, са повећањем броја вакцинисаних, тај раст зауставити.

Извор: Танјуг

Check Also

Ангела Меркел данас у посети Србији

Немачка канцеларка Ангела Меркел, непосредно пред окончање канцеларског мандата, долази у посету Србији, где ће …