Главна / Вести / Косово и Метохија / Протест мештана Новог Бадовца због проблема са водоснабдевањем

Протест мештана Новог Бадовца због проблема са водоснабдевањем

Са почетком лета и доласком високих температура, баш онда када је вода најпотребнија, мештани Новог Бадовца крај Грачанице су, како кажу, чак и данима без воде. Ако вода и дође то је углавном преко ноћи, па су људи приморани да преко ноћи прикупљају залихе воде. Овај проблем житељи Бадовца имају већ годинама. Тим поводом двадесетак мештана Новог Бадовца окупили су се данас  и организовали протест, како би изразили своје незадовољство.

“Данас је први дан протеста мештана Бадовца, а без воде смо скоро месец дана. Људи који ујутру морају на посао сигурно нису у стању да преко ноћи пуне балоне  и обављају послове које би требали да раде по повратку са посла, тако да је без воде баш тешко”, рекла је за РТВ Грачаница Гордана Дукић из Новог Бадовца поред Грачанице.

Окупљени су истакли да је протест само апел на надлежне, конкретно на ЈП “Регионална водоводна компанија Приштина” да одреде временски период у току дана када ће ово насеље имати воду.

“Апелујемо да нам саопште ако су рестрикције у питању, да знамо од када до када ћемо имати воду или не, како би смо се организовали, с’обзиром да многи раде. То је једино што тражимо”, навела је Александра Михајловић из Новог Бадовца.

“Овде се не ради о политици, ми никога не угрожавамо ни привитно, ни на било који други начин, само тражимо своја права и боље услове за живот наше деце”, закључује Гордана Дукић.

Мештани Новог Бадовца најавили су да ће, уколико се ситуација са водоснабдевањем не регулише, и наредних дана наставити са протестима.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …