Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Курти се вара ако мисли да кадрира у Влади Србије

Петковић: Курти се вара ако мисли да кадрира у Влади Србије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да то што је председнику Комисије за нестала лица Владе Србије, Вељку Одаловићу, јутрос забрањено да уђе на КиМ потврђује да Приштина не жели да се искрено посвети питању несталих.

Петковић је поручио премијеру приштинских институција Аљбину Куртију, који је на претходној рунди дијалога Одаловића назвао ‘Гебелсом и Герингом’, да се ‘грдно вара’ ако мисли да ће забрањивањем Одаловићу да уђе на КиМ да ‘кадрира’ у Влади Србије.

“Србију данас води председник Александар Вучић, Србија је суверена држава и самостално доноси одлуке. Једино ћемо ми одлучивати ко ће бити на којој позицији”, рекао је Петковић новинарима у Београду, где је присуствовао парастосу убијеним и отетим Србима у Ораховцу пре 23 године.

Навео је да су Срби много пострадали на КиМ и да ће делегација Београда сутра у Бриселу инсистирати на теми несталих и да је београдска страна та која инсистира на томе да се пронађу сви нестали, док, како каже, приштинска страна то чини само ‘за медије’.

“Да је Приштини заиста стало до проналаска свих несталих, откопали би још девет локација које Београд тражи да се истраже, а ниједна није истражена”, рекао је Петковић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …