Главна / Вести / Косово и Метохија / Владица Трајковић: Водоснабдевање не зависи од општине, већ од регионалне компаније “Водовод”

Владица Трајковић: Водоснабдевање не зависи од општине, већ од регионалне компаније “Водовод”

Директор јавних служби општине Грачанице Владица Трајковић рекао је за РТВ Грачаница да снабдевање водом не врши општина Грачаница, него регионална компанија “Водовод Приштина”, тако да општина само може да упућује захтеве њима и да тражи решавање проблема, али не може да даје налоге и да одлучује о томе како ће и где они снабдевати грађане водом за пиће.

– Разумем мештане Бадовца и Сушице, такође разумем и мештане Лапљег Села у зградама, и мештане Падалишта и дела насеља према Ајвалији. То су све више тачке које у оним периодима, када је већа потрошња остају без воде и по неколико сати. То се, на жалост, дешава и у периоду када је температура и 40 степени, а поред велике потрошње воде, имали смо и случајеве ненаменске потрошње воде због заливања башти и прања тротоара и аутомобила. Због таквих ситуација долази до тога да виши делови насеља остају без воде – каже Трајковић.

Он наглашава да је свакодневно у контакту са менаџерима и техничким особљем регионалне компаније како би се ови проблеми решавали, а и председник општине се укључио у решавање овог проблема. Менаџер компаније у Грачаници се одлучио за рестрикције у Лапљем Селу и Преоцу од 8 сати ујутру до 16 часова. Тада преко 450 домаћинстава остаје без воде, да би Бадовац и Сушица добили нормално водоснабдевање, међутим због велике потрошње ипак нису добијали воду, као у зимским месецима. Када дође до отварања вентила за Лапље Село и Преоце, аутоматски долази до пада нивоа у овим местима.

Трајковић каже да се често дешава да нижи делови Бадовца и Сушице имају воду пар сати дуже и да се ради о висинској разлици. Свакодневно је у контакту са мештанима и информише их о активностима регионалне компаније и разлозима зашто долази до смањења или рестрикција, као и да је то често повезано са коришћењем воде у самом граду Приштини.

Трајковић апелује на мештане Бадовца да имају разумевања због овакве ситуације са водоснабдевањем, а исто тако очекује да ће се постићи договор да се вода искључује у осталим местима, као и у Грачаници, како би било омогућено да становници Бадовца и Сушице имају више воде.

Check Also

Петковић: На делу је синхронизована кампања против Срба

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да је на делу синхронизована кампања …