Главна / Друштво / Срђан Поповић: Радимо на решавању водоснабдевања

Срђан Поповић: Радимо на решавању водоснабдевања

Поводом нередовног снабдевања водом мештани Сушице и Бадовца организовали су протесте како би на тај начин покушали да реше проблем који траје дуже време.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, истиче да је Општина ту да увек помогне свом становништву.

„Сваке године имамо проблем са рестрикцијама воде у општини Грачаница и то није везано само за Сушицу и Бадовац него и за остала места у општини. Од самог почетка упознати смо са проблемом снабдевања водом Сушице и Бадовца. Општина је преузела све што је у нашој моћи. Али за водоснабдевање задужена је Регионална компанија водовода Приштина, они су нам чврсто обећали да ће места Сушица и Бадовац добити воду, наравно биће рестрикције воде као и у свим местима. Знамо за забринутост мештана и у контакту смо са њима, ја верујем да ћемо овог пута стварно решити проблем са Регионалном копманијом водовода Приштина. Ако је потребно ми ћемо сваки дан да састанчимо са њима да их једноставно натерамо да тог проблема више не буде, знам за забринутост мештана јер без воде нема ни живота. Оно што треба сви мештани да знају јесте да је Општина ту да увек помогне свом становништву“ поручио је Поповић.

Директор јавне службе и ванредне ситуације Владица Трајковић, поручује да мештани Бадовца и Сушице тренутно имају воду.

„Снабдевање водом не врши Општина Грачаница већ Регинолана компанија водовда Приштина, Општина може само да упућује захтев ка њима и да тражи решавање проблема. Разумем мештане Бадовца и Сушице, такође разумем и мештане Лапљег Села у зградама и мештане Падалишта и дела насеља према Ајвалији то су све више тачке које су и у ранијим периодима када је већа потрошња остајали без воде по неколико сати у току дана. То се десило и у претходном периоду јер је температура достизала и до 40 степенио, поред потрошње због високих температура имали смо и случајева ненаменског коришћења воде где се заливају баште, перу се тротоати и возила и наравно да у таквим ситуацијама долази до тога да насеља на вишим тачкама остају без воде. Ја сам свакодневно био у контакту са менаџерима и техничким особљем Регионалне компаније  водовода како би се проблеми решили, у ово је био укључен и председник Поповић како би се ти проблеми решили у што скоријем времену. Преко 450 домаћинства је остајало без воде јер су вршене рестрикције од 8 до 16 часова да би мештани Бадовца и Сушице имали нормално водоснабдевање. Они су имали воду по неколико сати али приликом отварања вентила за Лапље Село и Преоце долази до пада нивоа воде тако да мештани Сушице и Бадовца остају без воде“, казао је Трајковић.

„После ових киша водоснабдевање се нормализовало, претходних дана ја сам обилазио мешате, радимо на томе да се у свим местмима врши рестрикција како би мешатни Сушице и Бадовца имали што више воде у току дана“, додао је Трајковић. 

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …