Главна / Вести / Косово и Метохија / Полазници Призренске летње духовне школе у посети српским црквама и манастирима на КиМ

Полазници Призренске летње духовне школе у посети српским црквама и манастирима на КиМ

Педесетак студената из Београда и Бања Луке посетиће у наредних неколико дана српске манастире и цркве, али и културноисторијске споменике широм Косова и Метохије.

У оквиру Призренске летње духовне школе студенти су данас присутвовали јутарњој литургију у манастиру Драганац, после чега су посетили цркву Успења пресвете Богородице у селу Бостане, а потом и бисер средњевековне архитектуре тврђаву Ново Брдо. О важности и вредности спрских споменика културе у Косовском Поморављу, гостима је говорио архијереј Стево Митрић, парох новобрдски.

Циљ Призренске летње духовне школе је да се на лицу места млади људи упознају са смислом и значајем косовског завета, кажу организатори.

„Ово је четврти пут да организујемо ову школу. Циљ је да млади студенти из читаве Србије на овакав начин имају прилику да упознају најзначајније споменике културе, али и сами себе и своју духовност“, каже за Пулс вероучитељ из Београда Дарко Николић.

Посету Косовском Поморављу гости завршавају у Пасјану, а затим путују ка Сиринићкој жупи и Призрену где ће видети Цркву Богородице Љевише, манастир Свети Архангели, Богословију и друге српске светиње.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …