Главна / Вести / Косово и Метохија / Видео: Поповић позива на прекид провокација према српској заједници

Видео: Поповић позива на прекид провокација према српској заједници

На дечјем игралишту у Сушици код Грачанице исписане су поруке “УЧК”, “Албанија је овде”, “Албанско поље” (игралиште).Рано јутрос мештани Сушице заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем одлучили су да префарбају поруке које су упућене српској заједници.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да је срамно ,да се неко осмели да на месту где се заједно играју и српска и албанска деца у овом мултиетничком селу дешавају овакве провокације које имају за циљ застрашивање и притисак на српско становништво.

„До сада у овом мултиетничком селу нисмо имали овакве проблеме и провокације. Из разговора са мештанима видим да су доста узнемирени јер су овако нешто на дечијем игралишту најмање очекивали.. Полиција мора да пронађе починиоце овог и свих претходних инцидената јер непроналажењем починилаца амнестирамо сва дела која су се дешавала јер се тиме даје основ да се ово наставља. Ово је пети инцидент за месец дана у нашој општини и упркос разговорима са Полицијом и КФОР-ом ово не престаје већ наставља да делује синхронизовано“.

Председник Локалног савета Сушице Марко Симић казао је да је изненађен да се нешто дешава у овом селу , а посебно са комшијама Албанцима јер до сада никада није било проблема.

„ Никада нисмо имали проблема чак шта више имамо одличне комшијске могу рећи и пријатељске односе. Ја сам одмах позвао представника Албанаца из Сушице он није био обавештен о овоме и обећао је да ће разговарати са својим сународницима и да ће учинити све да се овако нешто не понови“, рекао је Симић.

Опширније у видео линку:

Check Also

Дрецун: Сценарио на Косову је део дугорочног плана Приштине

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун је рекао да је “Приштина ову кризу направила …