Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Напад на Србе, злоупотреба институција у Приштини да не дозволе повратак

Петковић: Напад на Србе, злоупотреба институција у Приштини да не дозволе повратак

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић састао се и разговарао у Грачаници са Србољубом Веселиновићем који је пре два дана задржан на прелазу Јариње и  приведен на саслушање у Призрену, због наводно имовинско-правних разлога.

Веселиновић је у току дана ослобођен и према речима његовог браниоца неће се водити даља истрага против њега, због неоснованих оптужби.

Пре повратка у Краљево, где иначе живи, са Веселиновићем је у Грачаници разговарао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Данас сведочимо још једној злоупотреби приштинског правосуђа која је Србољуба Веселиновића, човека који има 80 година као највећег криминалца држала прво преко целог дана на административној линији Јариње, а затим са лисицама на рукама су га превезли до Призрена и тамо саслушавали. Чињеница је да Срби страдају од стране приштинског правосуђа, између осталог и тако што се оптужују за ствари које нису починили. На примеру човека који улази у девету деценију живота можемо видети да само ако сте Србин можете бити осуђен, можете страдати, можете бити ухапшен и то се углавном завршава тако што се наши интерно расељени људи хапсе, по некаквим тајним оптужницама, држе више месеци у притвору и на крају пусте,” рекао је Петковић.

Петковић додаје и то да су Веселиновића неосновано оптужили да краде струју, а да он ни не живи у Призрену, односно, не може ни да се врати на своје имање.

„Можете ли да замислите која је то врста парадокса и понижења према српском народу овде на Косову и Метохији. Приштинско правосуђе на овај начин директно саучествује заједно са властима у Приштини да се Срби интерно расељени не враћају на простор КиМ, јер ако наши људи који су протерани са својих вековних огњишта виде како пролази Веселиновић, Драгица Гашић, Никола Перић, Ранко Бацић, како пролазе многи други, свима је јасно због чега је стопа повратка мања од 2%“, додаје Петковић.

Директор Канцеларије нагласио је да се са овим догађајима мора стати, јер злоупотреба институција у Приштини зарад напада на Србе је апсолутно неприхватљива.

 

Check Also

Заплена дроге и оружја у Сувој Реци и Приштини

У одвојеним aкцијама у Сувој Реци и Приштини, заплењена је већа количина марихуане и аутоматска …