Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца из Грачанице у посети Старом двору

Деца из Грачанице у посети Старом двору

Jуче је у Дворском комплексу династије Карађорђевић, на иницијативу директорице Туристичке организације Грачанице, Сандре Ђокић, организован пријем истакнутих ђака из основних школа наше општине која су постигла значајне резултате у току свог образовања, а поред посете Дворском комплексу, ђаци су у пратњи наставника у оквиру дводневне едукативне посете културних и историјских знаменитости града Београда посетили и друге знаменитости града међу којима су: Манастир Раковица, Храм Светог Саве, Калемегдан, Зоолошки врт и Музеј ваздухопловства, а све то захваљујући доброчинству организације “Сви за Космет” а у сарадњи са Туристичком организацијом Грачанице.

Његово Височанство престолонаследник Александар Карађорђевић је поводом посете дао саопштење које преносимо у целости: “Велико ми је задовољство што смо данас угостили ђаке са Косова и Метохије на Дворском комплексу. Верујем да су током ове посете научили много о својој историји и наслеђу. Увек осећам неизмерну радост и понос када моја Фондација за културу и образовање, која већ две деценије награђује најбоље ученике, подржава децу и младе у њиховом напретку на путу сазнања. Надам се да ћемо, у сарадњи са Туристичком организацијом Грачанице, бити у прилици да их ускоро поново угостимо.”

Домаћин Престолонаследник Александар је за сваког ђака спремио поклон као награду за одличан успех а деца, уз своје пратиоце наставнике , узвратила су такође предивним поклонима за Принца и Принцезу. Испред Удружења Краљевине Србије дочекао их је председник Извршног одбора овог удружења, Предраг Меденица.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …