Главна / Вести / Србија / Ружић обишао децу учеснике кампа “Спортс старс”

Ружић обишао децу учеснике кампа “Спортс старс”

У бесплатном спортском кампу “Спортс старс” у Београду, ове године учествује око 250 српске деце са простора Kосова и Метохије, из региона и дијапсоре, а министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио их је данас и поручио да је уверен да ће неко од те деце бити српски трофејни репрезентативац.

Током 10 дана, колико камп траје, школарци, који су смештени у Дому ученика “Патријарх Павле”, уз изванредне тренере моћи ће да побољшају своје вештине у пет олимпијских спортова – тенису, рукомету, кошарци, фудбалу и одбојци.

Министар Ружић изразио је задовољство и част што Министарство подржава тај тип акција који показује однос који наша држава има према деци српског порекла од којих сва не живе у Србији.

Указао је на то да су деца у прилици да добију пренешене вештине и знања од познатих, признатих и успешних тренера, који координирају успешно кампом, али и да се друже и стичу увид у то шта у будућности у вредносном смислу живот за њих треба да представља.

Указујући на то да се камп одржава истовремено са Олимпијадом у Токију, Ружић каже да је сигуран да ће неко од учесника кампа бити наш трофејни репрезентативац и носилац медаље у будућности.

“И ово је један од показатеља колико Влада Србије и наше друштво улаже у спорт, колико се залаже за спорт, али пре свега за драгоцено васпитање у одрастању и грађењу личности у сваком погледу”, казао је Ружић.Према његовим речима, Влада ће наставити да подржава овакве акције, а Министарство које предводи је ту да их сваке године унапреди.

Позвао је децу да наставе да тренирају, да се такмиче, припремају, да науче да побеђују, али и да губе и да кроз живот баштине те вредности.

“Сигуран сам да ће израсти у озбиљне и здраве личности и људе и да ће бити уткани у свеопшти прогрес наше државе и друштва”, навео је министар.

Оно што је интересантно, каже Ружић, јесте да су ове године полазници кампа и деца српског порекла из Албаније, односно они који живе у Скадру.

“Деца су најбољи показатељ да ли је ова акција и активност пожељна, добра, драгоцена”, казао је Ружић истичући да деца никада не лажу.

Директор спортског кампа “Спортс старс” Лазар Младеновић указао је на то да је прошле године било само 50 деце са простора Kосова и Метохије, али и да ове године другари из Америке и Аустралије због ковида нису могли да дођу.

Према његовим речима, као и прошле године, деца која учествују у кампу су одушевљена, а имају прилику да раде са изванредним тренерима.

Такође, Младеновић наводи и да им је смештај одличан, као и храна такође и истиче да је дружење фантастично.

“Из Београда сви учесници кампа могу и носе само позитивне утиске. Упознали су се међусобно, ојачали су везу са Србијом и савези и репрезентације рачунају на ову децу. Надамо се да се у кампу налази неки будући оломпијац”, казао је Младеновић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Ђилас нема морално право да држи лекције о КиМ

Драган Ђилас, који је са својим сарадницима поставио границу на Јарињу и Брњаку између Срба …