Главна / Вести / Косово и Метохија / Полазници Призренске летње духовне школе обишли манастир Црна Река

Полазници Призренске летње духовне школе обишли манастир Црна Река

Последњег дана полазници Призренске летње духовне школе обишли су манастир Црна Река и присуствовали литургији. Током трајања овог седмодневног ходочашћа студенти су посетили светиње на Косову и Метохији  и одавде одлазе богатији за још једно искуство и пуни утисака.

Након што су присуствовали Светој литургији полазници Призренске летње духовне школе од протосинђела Андреја, настојатеља манастира Црна Река сазнали су нешто више о овом храму у коме се налазе мошти Светог петра Коришког, које према веровању народа имају чудотворну моћ.

“Народ овог краја има велико поштовање Светог Петра, од како су мошти овде и чуда су код нас свакодневна појава практично. Просто смо већ некако навикли да људи долазе и хвала Богу светитељ им излази у сусрет”, каже за ТВ Мост протосинђел Андреј, настојатељ манастира Црна Река.

Студенти са овог ходоћашћа, током ког су обишли цркве и манастире на КиМ, како кажу одлазе пуни утисака, оплемењени и испуњених срца.

“На Косову је било феноменално, то је била моја прва посета Косову и нашим светињама на његовој територији”, каже Милена Давидовић, студент.

“Оно што је важно у читавој нашој причи овде јесте да смо ми само ставили зарез и да ће сви они осећаји који буду дошли у будућности бити продукт овог изузетно благословеног и племенитог ходочашћа”, рекла је Јелена Љубеновић, студент.

“Приводимо крају духовну школу, мир је много већи и од оног са којим смо се окупили што значи да су на нас све ове светиње на Косову оставиле велики утицај, велики благослов”, рекао је Никола Савић, студент.

Призренска летња духовна школа организована је уз благослов патријарха Порфирија и Епархије рашко- призренске са циљем да се млади људи из централне Србије упознају са светињама у јужној српској покрајини.

“Али и да кроз учествовање у богослужењу свакодневном схвате шта је суштина наше православне вере и да то онако живо и доживимо да бисмо то после сви заједно могли да пренесемо у својим домовима и окружењу где живимо”, поручио је Немања Протић, вероучитељ.

Седмодневна духовна школа завршена је обиласком манастира Градац, задужбине Јелене Анжујске.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи обијене су у току ноћи

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи, Бојана Павловића и Душана Лукића обијене су у …