Главна / Друштво / Девине воде: Награде Одаловићу, Јевтићу и Миленковићу

Девине воде: Награде Одаловићу, Јевтићу и Миленковићу

 

У порти манастира Девине воде недалеко од Звечана данас су, након литургијер посвећене Икони пресветој Богородици Тројеручици коју је предводио владика Теодосије, додељене награде Друштва књижевника Косова и Метохије. Награду за свеукупно стваралаштво добио је истакнути дечји песник са Косова и Метохије Мошо Одаловић, а годишњу награду за најбољу књигу у 2019. години добили су Ђорђе Јевтић за књигу књижевних и позоришних критика „Косово у делима српских аутора“ и Жарко Миленковић за књигу поезије „Крхотине лета“.

Велику грамату за допринос у сарадњи и афирмацији косовских књижевних стваралаца  добио је Приватни културни центар „Акваријус из Косовске Митровице а посебна Благодарја   за допринос у раду Друштва књижевника Ким  удодељена су најстаријим члановима ове асоцијације  Жарку Ристићу из Грабовца код Звечана, Милану Николићу из Лепосавића  и Драгомиру Секулићу из Лешка.

Свечаном уручивању признања присуствовао је и Његово преосвештенство владика рашко-призренски Теодосије.

Након тога у Приватном културном центру „Акваријус“ одржан је књижевни час на коме су наступили  награђени и други чланови Друштва  књижевника КиМ.

Аутор: Ђорђе Јевтић

 

Check Also

Петковић: Поштовати и споразум из 2011. и два из 2016.

Директор Kанцеларије за KИМ Петар Петковић изјавио је данас да треба да се поштује споразум …