Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Наставља се системски прогон Драгице Гашић, обијен и испретуран стан у њеном одсуству

Канцеларија за КиМ: Наставља се системски прогон Драгице Гашић, обијен и испретуран стан у њеном одсуству

Наставља се системски прогон наше једине повратнице у Ђаковицу, Драгице Гашић. Драгица је данас, по повратку из Клине и посете сестри, затекла обијен и испретуран стан, украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила. Малтретирање које Драгица доживљава из дана у дан директна је последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак ове Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена – саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Не само да су јој одузета блиндирана врата која смо, као Канцеларија за КиМ, обезбедили да јој се повећа безбедност, него јој се ускраћују и основна људска права, брани јој се да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан. Очигледно су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле. Где је била Косовска полиција да чува Драгичин стан? Где су биле међународне мисије? Шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици? Докле ће Драгица Гашић бити мета есктремиста?

Ово су све питања на која ни мређународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић.

О најновијем инциденту обавестићeмо Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије, а Канцеларија ће надокнадити Драгици сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији – каже се у саопштењу Канцеларије.

Check Also

Петковић: Борко Стефановић узалуд обмањује, лично довео до ове ситуације са регистарским таблицама

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић оптужио је бившег шефа преговарачког тима Борка …