Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нисам знао да нам треба Куртијево одобрење…

Вучић: Нисам знао да нам треба Куртијево одобрење…

Aко Аљбин Курти не разуме добре ствари које доноси иницијатива о регионалној сарадњи и својим порукама осваја простор, затварањем, а не отварањем Приштине, много греши, констатовао је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је тако у Скопљу одговорио на питање новинара о оцени Куртијевог кабинета против иницијативе твз. “Малог Шенгена”, уз називање Едија Раме колаборационистом.

“Курти је рекао да Рама српски колаборациониста, што је тешка оптужба, али то говори више о Куртију него о Рами”, рекао је Вучић.

Он је истакао и да Рама ради добре ствари за своју земљу и народ.

“А, што то Курти не разуме и мисли да је време да шовинистичким порукама осваја простор, затварањем Пришитне, а не отварање, претњама и уценама, а не сарадњом, веома греши, али немам ништа против тога”, рекао је Вучић.

На констатацију Куртија да иницијатива нема одобрење, Вучић је одговорио:

“Нисам знао да нам треба његово одобрење… Али, лепо је када неко има високо мишљење о себи”.

На питање да ли онда иницијтиву не разуме ни покрет Двери, које оцењују да је то помагање “великоалбанском пројекту”, Вучић је рекао да су Куртијеве речи најбоље објасниле такав став.

“Ако политичари не разумеју шта за Србију значи да извози и увози робу без дажбина, чекања… Дете у основној школи зна да направи разилку…”, рекао је Вучић.

Додао је, међутим, да не мисли да је Обрадовић имао злу намеру, већ, како каже, прича оно што је лепше и лакше, па спомиње “Мини Шенген” са Црном Гором и РС.

“А, како са Црном Гором, када они не желе, како са РС која није међународно призната држава, уследиле би одмах санкције…”, приметио је Вучић.

Поновио је да ко жели може да се прикључи иницијативи, може, ко не жели не мора.

“Хистерија неразумевање увек су постојале у предворју великих идеја и ствари које се дешавају”, рекао је Вучић и подсетио да су се он и Рама, како је испричао, срели у Београду пре шест година први пут, а гледали се и размишљали само како да се не виде.

“А, данас разматрамо отварање граница… Тако је било и са ЕУ, на почетку велика мржња, а онда су се људи сетили да направе мир, успех и тако је било. Треба да сарађуејмо, отварамо земљу и зарађујемо више”, закључуио је Вучић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …