Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић у посети општини Будва

Поповић у посети општини Будва

 

Председника општине Грачаница Срђана Поповића данас је угостио градоначелник општине Будва Марко Бато Царевић. Председник Поповић је са задовољством узвратио посету градоначелнику Царевићу и поручио да Срби морају да буду јединствени где год у региону да живе.

Председник Поповић отпутовао је за Црну Гору да би се у Будви састао са тамошњим градоначелником Царевићем, како би разговарали о будућој сарадњи и заједничким пројектима.

Председник оштине Грачаница Срђан Поповић поручио је да српски народ неће бити заборављен где год у региону да живи.

„Ово је узвратна посета Општине Грачаница, била нам је велика част да угостимо Бату Царевића на наш велики празник на Видовдан, тиме смо послали једну јаку поруку јединства нашег народа, ма где год живели. Бата Царевић је симбол отпора, симбол одбране светиња и могу да кажем свака част Будви што има оваквог човека који је увек уз свој народ. Ми са Косова проживљавамо један веома тежак период,  свакао је веома битно да нам сви наши српски представници долазе на простору Косова и Метохије, пре свега зато што то има једну јаку симболику, а то је да наш народ није заборављен. Надам се да ће ова наша сарадња у будућем периоду да се продуби кроз пројекте. Могу сви да буду сигурни да наш народ неће бити заборављен где год живели и да ће Будва и Грачаница ово пријатељство неговати и да ће будућу сарадњу подићи на виши ниво“, истакао је Поповић.

Градоначелник општине Будва Марко Бато Царевић поручио је да је ова посете јако битна и велика ствар за њих и да желе сарадњу са Општином Грачаница како би реализовали одређене пројекте.

„Велика ми је част и задовољство што су нам данас гости наша браћа са Косова, предесдник општине Грачаница Срђан Поповић заједно са својим тимом. Ми смо се упознали на Видовдан. Мојим присуством на прослави великог празника српског народа, ми смо се тада договорили да господин Поповић буде гост нашг града. То је заиста једна велика ствар за нас, ми желимо да остваримо братске односе на већем нивоу, ценећи све што се дешавало у прошлости, пуно тога је заустављено јер није ишло у правцу каквим смо ми желели да иде, ми смо братски народ и то треба сви да знају, ми ћемо наставити да градимо своје и економске и културне односе на вишем нивоу него што они јесу. Ово је прилика да наша браћа са Косова додатно упознају читаву Боку и Црну Гору и да једни другима имамо шта да кажемо и покушамо да реализујемо одређене пројекте у наредном периоду“, казао је Царевић.

Извор: Саопштење

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …