Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић разговарао са Ердоганом о пожару у Турској, ситуацији на КиМ и позвао га да посети Србију

Вучић разговарао са Ердоганом о пожару у Турској, ситуацији на КиМ и позвао га да посети Србију

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и изразио саосећање поводом жртава пожара који харају турском обалом.

Председник Александар Вучић је такође изразио спремност да наша земља, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених последица, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Захваливши на пријатељској подршци, председник Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбедност.

Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, изразивши наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати.

Председник Вучић и председник Ердоган су разговарали и о ситуацији у региону.

У вези са тим, председник Вучић је изразио очекивање да ће председник Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за решавање, за Србију, осетљивог питања Косова и Метохије.

Председник Ердоган је овом приликом потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине.

Двојица званичника су размотрили и различита глобална питања, са уверењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.

Вучић је позвао председника Ердогана у посету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио да ће да посети нашу земљу.

Извор: РТС

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …