Главна / Друштво / Шампионка Лола Радивојевић и Тениски савез Србије у Грачаници

Шампионка Лола Радивојевић и Тениски савез Србије у Грачаници

Представници Тениског савеза Србије и Тениског центра “Новак“ посетили су Грачаницу. Чланица Тениског центра „Новак“ Лола Радивојевић, која је и наша репрезентативка и најбоља јуниорка Србије, је поред мини тенис клинике, коју је презентовала најмлађима заједно са тренером  Тениског савеза Србије Драганом Илићем, одиграла и меч са најбољим јуниором из Новог Брда Филипом Павићем, а затим и поделила поклоне деци у име Тениског центра “Новак”. Председник општине Грачаница угостио је представнике Тениског савеза и младу вишеструку шампионку Лолу Радивојевић.

„Први пут сам у Грачаници и овде је прелепо, деца имају одличне терене и добре услове за бављење овим спортом. Посебно ми је драго што сам их обрадовала поклонима и посетом са Тениским савезом, као и што ћемо провести дан на терену. Деца су талентована, лепо ми је кад видим да су сви пуни енергије и срећни и што корисно користимо време на терену”, каже за РТВ Грачаница Лола Радивојевић.

Млади тенисер Филип Павић из Новог Брда најбољи је у белом спорту у јужној српској покрајни. Он је одиграо меч са Лолом Радивојевић и истакао да је јако срећан и поносан зато што су могли да заиграју заједно.

Тренер Тениског савеза Србије Драган Илић деци је показао прве тениске кораке и како да кроз игру и смех заволе овај спорт.

“Овог пута смо имали част да доведемо Лолу нашу репрезентативку, нашу првкињу тако да деца имају прилику да виде некога ко је успео бавећи се овим спортом”, рекао је Драган Илић.

 

Председник општине Грачаница дочекао је госте из Тениског савеза и Центра Новак и заједно са њима присуствовао часу тениса.

“Радује када видите да се оволики број деце окупи за веома кратко време да би учили тенис и да поздраве нашу шампионку, поносни смо на нашу децу која са радошћу учествују у спортским активностима. Лола је провела пар сати са децом која су заинтересована за тенис како би им показала технику играња. Обрадовала их је спортском опремом коју је донела заједно са представницима Тениског центра „Новак“”, каже председник Поповић.

Лоли Радивојевић ужитак је био да подели дан са децом на Косову и Метохији, да заједно однегују спортски дух, размене позитивну енергију и осмехе. Били Џин Kинг, куп репрезентативка Србије била је гост председника општине Грачаница Срђана Поповића, а обишла је и српске манастире, Грачаницу, Пећку патријаршију и Високе Дечане.

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …