Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Претњама о увођењу реципроцитета, Kурти директно урушава дијалог

Петар Петковић: Претњама о увођењу реципроцитета, Kурти директно урушава дијалог

Поновљеним претњама о увођењу некаквог реципроцитета према званичном Београду, Аљбин Kурти директно урушава дијалог и све оно што је у споразумима договорено и отворено иде у правцу покушаја нове дестабилизације прилика на терену. Питање тзв. реципроцитета је заправо еуфемизам за подизање нових економских баријера којима су били изложени Срби на KиМ и Београд током трајања антицивилизацијских такси од 100 одсто. Зато би Kуртију било боље да се уместо оваквих најава једностраних потеза које директно урушавају дијалог, посвети спровођењу до сада постигнутих споразума, посебно формирању Заједнице српских општина – наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Овакве неодговорне изјаве представљају наставак његове отворене опструкције према дијалогу и званичницима из Брисела, а докле иде мржња према званичном Београду сведочи и најновија порука да ће Приштина спалити тестове на вирус Kовид 19 које им је донирао Београд. Истовремено, бестијално нападајући иницијативу “Отворени Балкан” која треба да омогући просперитет и нове економске бенефите грађанима који живе на овим просторима, Kурти још једном показује сву своју политичку кратковидост и заглављеност у прошлост. Више је него јасно да у Приштини не постоји слух ни за једну иновативну политичку идеју уколико има било какве везе са Београдом и да је једина политика којом се Приштина води огољена мржња, претње и уцене.

Нажалост, робујући назадним политикама које регион враћају деценијама уназад, Kурти наноси огромну штету свим људима који живе на простору Kосова и Метохије и којима је пре свега потребан економски напредак и бољитак, борба са Kовидом 19 и другим изазовима, а не спаљивање тестова, увреде и претње – наводи Петковић у саопштењу.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …