Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ подржала и подржаваће младе спортске наде са КиМ

Канцеларија за КиМ подржала и подржаваће младе спортске наде са КиМ

У циљу унапређења квалитета живота наше деце са простора Косова и Метохије, Канцеларија за КиМ је од почетка ове године за њих организовала више едукативних путовања и екскурзија. Укупно 360-оро деце, пре свега школског узраста из социјално-угрожених породица или младих спортских талената боравило је на мору, планини или спортским камповима уз подршку Канцеларије.

Две стотине малишана подељених у две групе боравило је крајем маја и почетком јуна на Тари, потом је у јуну уз помоћ Канцеларије за КиМ и хуманитарних организација организовано и седмодневно летовање у јуну у Сутомору за осамдесеторо деце узраста од 12 до 15 година од којих је већина њих први пут видела море.

Канцеларија за Косово и Метохију подржала је и наше младе спортске наде из јужне покрајине који су имали прилике да бораве на два спортска кампа у централној Србији. Двадесеторо деце боравило је у Ивањици током јула месеца у оквиру Кошаркашког кампа где су имали прилику да тренирају са врсним тренерима,  док је на спортском кампу „Србија те зове 2021“ који је организован у Београду од 21. до 31. јула учествовало и 60 спортских младих талената са КиМ.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов истиче да ће се овакве активности наставити и у будућности.

– За септембар планирамо још једно летовање за 100 студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који потичу из социјално-угрожених породица и истичу се по успеху. Канцеларија за КиМ се увек труди да помогне и да олакша живот нашем народу на Косову и Метохији, а посебно нам је важно да нашој деци улепшамо свакодневицу и створимо услове за бољи живот јер су то будући чувари наших огњишта на Космету. Њихови осмеси за нас су додатна мотивација – изјавила је Миладинов.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …