Главна / Друштво / Бреговић у Корчи у Албанији на фестивалу пива, на Косову негодују

Бреговић у Корчи у Албанији на фестивалу пива, на Косову негодују

Музичар Горан Бреговић требало би да насатупи пред албанском публиком на Фестивалу пива у Корчи, а организатори његов настип најављују као “врхунац атмосфере”, преноси Газета експрес.

Како наводи тај медиј, вест да се наступ Бреговића очекује у Корчи изазвала је многе реакције на Косову, “због његових анти-албанских ставова и његових песама, које су описане као инспирација српских војника током рата на Косову”.

У општини Корча наводе да постоји компанија која се бави организационим фестивала и која, између осталог предлаже учеснике на Фестивалу, и како су рекли, са Бреговићем још увек није потписан уговор.

“Општина је организатор Фестивала пива. Део уговора са певачима је договор који имамо са компанијом која нам предлаже које извођаче можемо добити. Наравно, одобрење иде од Општине. Заправо, ми овај догађај  још нисмо промовисали и нисмо објавили промотивни материјали. Још га нисмо ни одобрили. Зависи од нас”, изјавила је представница за медије у општини Корча Лариса Катинда.

Међутим, Катинда истиче да је Бреговић 2006 .године већ одржао велики концерт у Тирани и том приликом је добио од тадашњег градоначелника Еди Раме награду “Кључ Тиране”.

Фестивал пива у Корчи биће одржан од 18. до 22. августа.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …