Главна / Политика / Вучић: Србија жели да успостави боље односе са САД
VUCIC KONGRES SAD

Вучић: Србија жели да успостави боље односе са САД

VUCIC KONGRES SAD

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са конгресменима Сједињених Америчких Држава Ериком Сволвелом и Шоном Малонијем са којима је разговарао о развоју билатералних односа, као и о стабилности у региону Западног Балкана.

Председник Вучић је указао на важност јачања билатералне сарадње и унапређења укупних односа са САД, а посебно значај унапређења економске сарадње двеју земаља. “Србија жели да успостави боље односе са САД”, рекао је председник Вучић.

Двојица конгресмена су рекли да су дошли у посету Србији охрабрени економским резултатима, са намером да охрабре америчке инвеститоре да више улажу у нашој земљи.

Конгресмени Сволвел и Малони су изразили подршку регионалној иницијативи Опен Балкан, коју виде као велику могућност за напредак Западног Балкана. Председник Вучић је рекао да је та иницијатива отворена и за остале у региону и да су регионална економска сарадња и међусобно повезивање основ за мир и стабилност.

Председник Вучић упознао је америчке конгресмене са резултатима које је Србија постигла на плану вакцинације. Делегација Конгреса САД је поздравила солидарност коју је Србија показала помажући, као одговоран сусед, донацијама вакцина и грађанима региона. Он је захвалио на досадашњој помоћи САД у оквиру борбе против пандемије, посебно имајући у виду чињеницу да су САД тренутно једна од највише погођених земаља овим вирусом у свету.

Вучић је подсетио саговорнике да се ове године навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, изразивши наду да ћемо имати прилике да овај важан јубилеј адекватно обележимо, упркос рестриктивним околностима услед пандемије.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Старовић: Италија није уврстила захтев Приштине у дневни ред, расправа је могућа

У Торину заседа Комитет министара Савета Европе. Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић …